Organizatorzy - kim jesteśmy

Jacek Czauderna

53 lata, żonaty, 3 synów i 2 córki

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, MBA University of Bradford, London Management School.

Jest praktykiem z 27-mio letnim doświadczeniem gastronomicznym w korporacjach Żywiec i Nestle, w tym od ponad 10 lat w prywatnym biznesie (własne restauracje i dystrybucja dla gastronomii kawy, ekspresów oraz herbaty koncernu Jacobs Douwe Egberts). Społecznik w gospodarce i projektach rozwojowych dla biznesu.

Moja droga zawodowa prowadziła od przedstawiciela handlowego przez zasiadanie w zarządach korporacji aż do właściciela marki sieci restauracji The Legendary Jacks Bar&Restaurant (Warszawa, Gdańsk, Sopot, Łódź) i Restauracji Avangarda w Warszawie. 

Od 15 lat niezależny przedsiębiorca, trener i doradca biznesowy.

Prowadzi między innymi projekty uruchamiania nowych biznesów z branży usługowej, szkolenia z zakresu ”jak zarabiać na gastronomii” i jak „kontrolować sieciowy i indywidualny biznes usługowy”, jak stosować systemowe rozwiązania w biznesie, jak tworzyć i stosować procedury operacyjne.

Podczas pracy w korporacjach a następnie przy rozwijaniu własnych biznesów gastronomicznych zdobył praktyczne doświadczenie związane z zarządzaniem personelem, optymalizacją zakupów i rozwojem zyskownej gastronomii, ogółem 30 lat doświadczenia praktycznego w branży:

  • Twórca marki i sieci lokali The Legendary Jacks Bar&Restaurant (www.jacksbar.pl
  • Założyciel i Prezes Zarządu Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich (www.apgih.pl)
  • Oficjalny Dystrybutor Kawy Jacobs i Piazza D’Oro oraz herbat Pickwick dla gastronomii koncernu JACOBS DOUWE EGBERTS w Polsce (www.cafitesse.pl)
  • Założyciel i Prezes Zarządu Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej (www.iggp.pl)
  • Właściciel i założyciel Profit Manager.pl – programu zyskownej gastronomii www.profitmanager.pl 
  • Honorowy Konsul Republiki Sri Lanki w Polsce
  • Autor książki „Otworzyłem Lokal” – wydawnictwo Poligraf