Moja droga zawodowa prowadziła od przedstawiciela handlowego przez zasiadanie w zarządach korporacji aż do właściciela marki sieci restauracji The Legendary Jacks Bar&Restaurant (Warszawa, Gdańsk, Sopot, Łódź) i Restauracji Avangarda w Warszawie.
Od 15 lat niezależny przedsiębiorca, trener i doradca biznesowy.
Prowadzi między innymi projekty uruchamiania nowych biznesów z branży usługowej, szkolenia z zakresu ”jak zarabiać na gastronomii” i jak „kontrolować sieciowy i indywidualny biznes usługowy”, jak stosować systemowe rozwiązania w biznesie, jak tworzyć i stosować procedury operacyjne.
Podczas pracy w korporacjach a następnie przy rozwijaniu własnych biznesów gastronomicznych zdobył praktyczne doświadczenie związane z zarządzaniem personelem, optymalizacją zakupów i rozwojem zyskownej gastronomii, ogółem 30 lat doświadczenia praktycznego w branży:
- Twórca marki i sieci lokali The Legendary Jacks Bar&Restaurant (www.jacksbar.pl)
- Założyciel i Prezes Zarządu Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich (www.apgih.pl)
- Oficjalny Dystrybutor Kawy Jacobs i Piazza D’Oro oraz herbat Pickwick dla gastronomii koncernu JACOBS DOUWE EGBERTS w Polsce (www.cafitesse.pl)
- Założyciel i Prezes Zarządu Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej (www.iggp.pl)
- Właściciel i założyciel Profit Manager.pl – programu zyskownej gastronomii www.profitmanager.pl
- Honorowy Konsul Republiki Sri Lanki w Polsce
- Autor książki „Otworzyłem Lokal” – wydawnictwo Poligraf